Csapatépítés blog 1.rész
Írta: Csapatépítő blogger   

Mit vigyél, és mit ne, a csapatépítésre?

mitvigyunk

Lehet, hogy csak egynapos csapatépítésről van szó, mégis, ha minden eshetőségre fel akarsz készülni, akkor nem hogy egy nagyobb hátizsákba, de egy nagyobb bőröndbe se fognak beleférni a cuccaid. Hát, még ha ott alvós rendezvényről van szó…

Akkor mégis, hogyan válogass?

Először is kérdezd meg a szervezőket, hogy beltéri vagy kültéri programokra készülj-e. Mindenkinek ugyanez (és még 1-2 hasonló, alapvető kérdés) jár a fejében, szóval, ha valamiről nem tájékoztattak titeket, itt az ideje rákérdezni! Így a szervezők legközelebb már tudni fogják, hogy milyen infókat kell mindenképpen szétküldeni.

Ha teremben lesztek, akkor rendes, „dolgozós” ruhát vigyél magaddal, a céges dresscode-nak megfelelően. Öltözz úgy, ahogy a mindennapokban, és ezen belül válaszd a kényelmesebb darabokat. Főleg nőknél fontos ez, hogy ha például magas sarkúról beszélünk, akkor olyan legyen, amiben lehet egész nap jönni-menni, mozogni. Szoknya helyett is inkább nadrágot válassz – mert az is lehet ugyanolyan elegáns, de így biztosan nem kerülsz kellemetlen helyzetekbe.

Ha a helyszínen van rá lehetőség és az időjárás is engedi, akkor biztosan lesznek kinti játékok! A csapatépítés lényege, hogy kimozdítson titeket a mindennapi rutinból, ami a legtöbb cégnél zárt falak között zajlik, ezért is törekednek a szervezők a szabadtéri programokra. A friss levegő, a napsütés és a zöld környezet pozitív hatásairól nem is beszélve.

Apropó, zöld környezet. Indulás, bepakolás előtt az időjárás-előrejelzés átnézése kötelező! Zuhogó eső után a zöld nem is annyira zöld, valószínűleg sárban fogtok trappolni. Egyébként ezzel nincs is semmi baj, azért még nem kell bakanccsal készülnöd. (Azzal meg is telne a hátizsák azonnal.) Vigyél egy sportcipőt, amit nem sajnálsz, kényelmes nadrágot, pólót, pulcsit. Ha kaptok céges pólót, akkor abban legyél, ez a nap most erről szól! A pulóver viszont ne maradjon le, árnyékban, vízparton vagy sötétedéskor hirtelen hűvös lehet, ha megfázol, akkor a másnap már nem túl jó buli…

Igen, a buli. Az esti programra is kérdezz rá! Ha lesz buli, akkor pakolj be váltóruhát, de ne felejtsd el, hogy akármennyire is lazának tűnik, és annak is kell lennie, ez akkor is egy céges rendezvény, fotók fognak készülni, ne most villantsd meg a legmerészebb szerkóidat!

És ha már merészségről van szó, a fürdőruhakérdésről is érdemes pár szót ejteni. A legtöbb helyszínen elvileg van lehetőség fürdésre (jakuzzi, medence vagy akár szauna van), de általában kevés szabadidőt hagynak a szervezők, igyekeznek intenzíven kihasználni a lehetőségeket, a programok mellett fürdőzésre szinte sosincs idő. Ennek ellenére azt mondom, hogy nem sok helyet foglal egy fürdőruha/-nadrág, és ha mégis lesz fürdésre lehetőség és csak nálad nincs fürdőruha, nagyon fogod magadat szidni.

Ide kapcsolódik még a naptej téma is. Ha szabadtéri programok lesznek, akkor valószínűleg a bőrödet felkészületlenül, hirtelen nagyon intenzív napsugárzás éri majd egész nap, és csak te tudod, hogy milyen faktorszám kell neked, ezért erre az esetre mindenképpen neked kell készülni.

Törölköző, hajszárító nem kell – hacsak nem, valami nagyon vadon faházikós helyre mentek. Papucsból dobj be egy műanyagot, amit kint is felvehetsz, ha elszakad a cipőd, ha hőség van, ha strandolni lehet, és bent zuhanyzáshoz is felveheted.

Hajsampon, szappan, tusfürdő, fogkrém, házi patika – az előbbieket egy színvonalas szálláson megkapod, utóbbiban tudnak majd segíteni, de akkor sincs vész, ha a szomszéd szobába kell bekopognod értük, végtére is csapatépítésen vagytok. A kapcsolatoknak egy-egy spontán szívesség, segítségnyújtás, közös problémamegoldás csak jót tesz.

Étel-italról a főszervező gondoskodik, egy kis üdítőt, nasit csak a biztonság kedvéért pakolj be, mert az úton jól jöhet, illetve napközben lehet, hogy te hamarabb megéhezel, megszomjazol, mint a többiek. Ha speciális étrended van, azt viszont mindenképpen jelezd előre!

Na, és persze le ne maradjon az alkohol téma. Ezen a területen azt javaslom, hogy hagyatkozz a szervezőkre. Ők sokat készülnek, biztosan van okuk rá, ha ivós bulit szerveznek és bőven berendelnek alkoholból, és hasonlóan, az sem lesz véletlen, ha nem készülnek estére alkohollal. Nem igazán szerencsés, ha mindenki más józan, és csak rajtad meg a barátaidon látszik, hogy kótyagos, amikor lejöttök a szobából az esti programra.

Igyekeztem minden általános pakolós kérdésre gondolni - még egy tuti tipp, ami egyébként minden utazás előtt jól jön: Gondold végig, egy napodat, mit csinálsz, miket használsz? Így biztosan nem fog lemaradni például a kontaktlencse ápolószer vagy a telefontöltő sem.

És végül, bátran kérj szívességet a helyszínen a személyzettől, hiszen ők azért vannak ott, hogy ti jól érezzétek magatokat.7

 

A jövő heti  következő téma: Hogyan készülj lelkileg?

Kérdése vagy véleménye lenne? Komment írása...

 
Módosítás dátuma: 2015. November 10. Kedd, 14:22