Csapatépítés blog 4.rész
Írta: Csapatépítő blogger   
2015. Május 21. Csütörtök, 12:14

Uszoda - van, de minek?
Avagy mennyi annak az esélye, hogy bárki is használja az uszodát egy csapatépítésen?

blog4 big

Körülbelül nulla, és igazából ezzel a két szóval össze is foglaltuk a bejegyzés témáját.

Érkezik a köremail a csapatépítés helyszínének megjelölésével, rákeresünk interneten, és a szálloda weboldalának rövid böngészés után kiderül, hogy nem csak egy szimpla hotelről van szó, aminek van egy projektoros konferenciaterme, hanem wellness részleg is van!

A gép előtt ülünk, de már megjelenik a szemünk előtt a régen áhított wellness hétvége hangulata, már érezzük a bőrünkön a jakuzzi pezsgését, és már csak a szauna és a masszázs gondolatától is lazulni kezdenek a váll- és nyak körüli izmaink.

A munkából hazaérve este azonnal nekiállunk előszedni a fürdőruhát/fürdőnadrágot, a műanyag papucsot és minden más fürdőcuccot, amit már ezer éve nem vettünk elő. Sőt, mivel most a kollégák, sőt a főnök is látni fog minket fürdőruhában, még el is megyünk egy-egy új dolgot beszerezni (legalábbis a nők biztosan), hogy azon a bizonyos csapatépítős napon minden adott legyen egy jó kis wellnes-ezéshez.

Ha konditerem is van, akkor pedig itt a jel, - gondoljuk magunkban -, eljött a nagy életmódváltás kezdete, ingyen, a cég kontójára, teljes gőzzel belevághatunk majd az első edzésbe!

Az eddigiek voltak az elképzelések, és most lássuk, hogyan is néz ki ez az uszoda-konditerem téma a valóságban:

  1. Dagad a táska a fürdő- és edzőfelszereléstől, amikor a csapatépítés helyszínére érkezünk, betesszük a szobánkba, majd ott is marad érintetlenül egészen addig, amíg másnap, hazautazás előtt magunkhoz nem vesszük.
  2. A csapatépítésen rengeteg program vár minket, amik nem is rosszak, de nincs köztük se lazulás az uszodában, de egyéni edzegetés a konditeremben.
  3. Még ha fel is röppennek tervek az esti wellness-re vonatkozóan, mire oda kerül a sor, a terv fókusza már az esti bulin van, amiből mégse kellene kimaradni…
  4. Végül a nagy feltöltődés, wellness, edzés tervek a „na, majd legközelebb” mondattal zárulnak.

Ha a csapatépítés helyszínénél wellnesst látunk, nem érdemes nagyon beleélni magunkat, persze vigyünk felszerelést hozzá, de inkább érjen minket meglepetés, ha jut rá idő, minthogy csak ezt várjuk és a végén emiatt csalódva távozzunk.

A csapatépítés nem a wellnessről szól (elméletben és gyakorlatban sem), de kínál helyette más lehetőséget bőven, amiből töltekezhetünk. A szabadtéri lehetőségeket például, az időjárási viszonyoknak megfelelően, igyekszik minden szervező a lehető legjobban kihasználni. Ha van park, udvar a hotel körül, garantáltan szabad levegőn zajlik majd a nap!


Ha szép természeti környezetben van a helyszín, akkor szabad előre örülni, mert biztosan látni fogjuk, ki fogunk mozdulni. Ui.: A „wellness” szó jelentése: általános jóérzéssel párosuló testi-lelki harmónia – ebből még többet is ad a természet, mint az uszoda.

 

Kérdése vagy véleménye lenne? Komment írása...