Csapatépítés blog 5.rész
Írta: Csapatépítő blogger   
2015. Május 28. Csütörtök, 12:59

 Milyen a jó résztvevő?

Glass

Ha egy szóval kellene összefoglalnom, hogy egy tréner szemszögéből milyen a legjobb résztvevő egy csapatépítésen, akkor azt mondanám, hogy nyitott.

Nem úgy nyitott, mint egy nyitott könyv, mint azok, akik bárkinek bármiről könnyedén tudnak beszélni, hanem nyitottak abban az értelemben, hogy hajlandók fejlődni. Egészen kis nyitottságról beszélek tulajdonképpen, ami a könyves hasonlatnál maradva inkább csak egy könyvjelzőt jelent, egy pontot, ahol az ember hajlandó kinyílni.

Mindenkinél máshol van ez a könyvjelző, más-más oldalakra engedünk betekintést a ránk kíváncsiaknak. Egy idilli csapatépítés telis tele van olyan emberekkel, akik különbözők nemben, korban, tapasztalatban, munka- és érdeklődési körben, de akár zenei ízlésben is, és még sorolhatnám sokáig. Egy dologban azonban megegyeznek az ideális résztvevők, mégpedig abban, hogy a csapatépítésen való részvételt lehetőségként látják, olyan lehetőségként, amit nem is kell feltétlen túl komolyan venni. Lehetőség egy jó kis kikapcsolódásra, megismerni a kollégák emberi, privát arcát, kapcsolatokat építeni, célokat és eredményeket tisztázni, sőt lehetőség a személyiségfejlődésre.

A jó résztvevőnek még az sem feltétlenül ismérve, hogy erős önismerettel rendelkezzen, elég ha meri és tudja az oly sokszor bevált, józan, paraszti észt használni, ami azt diktálja, hogy a szembejövő lehetőségeket merjük kihasználni. Ha a csapatépítés számunkra ismeretlen sportot, feladatot, csapatot hoz, akkor is érdemes belevágnunk – nyitott hozzáállással belevágnunk.

Ha valaki muszájból vesz részt a feladatokban, az nem jó se neki, se a többieknek, azzal csak kívül-belül rombol. És a muszáj valahonnan belülről fakad! Az ideális résztvevő megkeresi azt a belső motivációt, ami őt belendíti, ami által nyitott módon tud hozzáállni a közelgő csapatépítéshez. Motiválhat az új kipróbálásának lehetősége; az öröm, hogy kimozdulhatsz a mindennapokból; a törekvés a cégen belüli jobb pozíciók felé; vagy a saját személyiségednek a fejlesztése iránti vágy. De, hogy ne csak ilyen nagy szavakban gondolkozzunk – már az is elég motivációt ad, hogy egy jó buliban szeretnél részt venni. A jó bulinak az is a része, hogy nem rontjuk el, mindenki alkalmazkodik egy kicsit a többiekhez, hogy jól tudjuk érezni magunkat együtt. (Ha minden úgy lenne, ahogy neked jó, akkor a buli végére egyedül toporognál a parkett közepén. Persze az is jó lehet, nézőpont kérdése…)

Lényeg a lényeg, amikor a trénerek az autójukban a csapatépítés helyszínére döcögnek, mindig azt remélik, hogy többségében nyitott emberekkel fognak aznap dolgozni. A nyitottságnak nincs mértékegysége, sem elvárt szintje, de még pontos definíciója se. Ami biztos, hogy az újhoz és a lehetőségekhez való hozzáálláshoz kötődik.

Félig üres vagy félig teli a pohár?

Az ideális résztvevőnél, ha máskor nem is, de a csapatépítés napján biztosan teli.

 

 

Tetszett a cikk vagy véleménye lenne? Komment írása...