Csapatépítés blog 7.rész
Írta: Csapatépítő blogger   
2015. Június 11. Csütörtök, 07:29

 

csapatepito blog 7
Egy kis szakmázás – a Belbin féle csoportszerepek

A legtöbb szuperhősös filmben egyetlen ember/szuperhős képes megmenteni az egész világot. Aztán van néhány nagyon ütősre tervezett film is, amelyben összeállnak a szuperhősök, vagy a legjobb akcióhősök. Na, egy ilyen csapattal szemben már tényleg minden gonosz esélytelen. De ha jobban belegondolunk, minden sztori óvatosan, szinte zárójelben megemlít egy legjobb barátot vagy egy jó szándékú, teljesen hétköznapi alakot, aki valami olyasmit tud, amit a szuperhős nem. Ő az, aki előrelendíti a cselekményt, amikor a szuperhőst cserbenhagyják a különleges képességei, vagy, amikor kiderül, hogy hősünk más területeken mennyire járatlan, sebezhető.

A filmek plakátjain többnyire egyetlen hős szerepel, a történet azonban mindig több emberről szól.

A csapat egyénekből, az ő tudásukból áll, ez tény. De a külön-külön jó teljesítményt nyújtó személyek összegyúrása semmilyen garanciát sem nyújt arra, hogy a team is hasonlóan sikeres lesz. Adott problémamegoldás során nem feltétlen a legjobb képességű csoportok teljesítenek a legsikeresebben. A legjobb képességekkel rendelkezőkből összeállított, ideáltipikus csapat az úgynevezett Apolló-csoport. Ezek a csoportok nagy átlagban (persze ez témafüggő) közepes teljesítményt nyújtanak más csoportokhoz képest. A kiemelkedő képességű egyének már hozzászoktak dominanciájukhoz és kritikai képességükhöz, nagyon hamar versenyezni kezdenek egymással ahelyett, hogy a közös munkára fókuszálnának. Két dudás ugye nem fér meg egy csárdában, hát még ha többen vannak és senki más nincs a kocsmában!

Belbin nevéhez fűződik annak a 8 csapattagszerepnek a megfogalmazása, amelyek együttes megléte elvezet kiváló teljesítményhez. (Ez a felosztás nem csak 8 fős csoportokra működik, mert nagyobb létszám esetén rendszerint több személy is felveszi ugyanazt a szerepet, míg kisebb csapat esetén ún. másodlagos szerepet is betöltenek a tagok.) Ha a csapatban valamelyik szerep betöltetlen marad, az teljesítmény csökkenéséhez vezet.

A Belbin féle 8 csapattagszerep:
1. Vállalatépítő: fegyelmezett, koncentráltan és nagy erőfeszítéseket hajlandó a sikerért megmozgatni, makacs, rugalmatlan. Gyakorlatiassága és erős igénye a rendezettségre nagyon hasznos a csoport számára.
2. Palánta: nagyon kreatív, érzékeny, szókimondó. A csapatátlagnál magasabb, de nem kiugró intelligenciával rendelkezik.
3. Forrásfeltáró: lelkesedik mások ötleteiért, majd továbbfejleszti. Kiváló kapcsolatteremtő és jó kommunikációs készsége van, ő a csoporton kívüli források felkutatója és bevonója.
4. Elnök: bízik az emberekben, elfogadja őket. A hatalmat birtokolja, de ez tekintélyén nyugszik. Jó, ha átlagos képességű ember veszi fel ezt a szerepet, mert ugyanebben a szerepben a kiemelkedően magas képességgel bírók túlzottan kritikusak a többiekkel szemben, míg az átlagnál rosszabb intelligenciával rendelkezők hajlamosak a túlzott leegyszerűsítésre.
5. Serkentő: provokál, vitatkozik, ellentmond. Türelmetlen és erőszakos, de hajlandó harcolni. Gyors felfogású, kockázatvállaló, érzelemvezérelt.
6. Helyzetértékelő: komoly, megfontolt, lassan dönt, de tévedhetetlen. A minőségre törekszik.
7. Csapatjátékos: odafigyel másokra, az emberi kapcsolatokat ápolja, sőt még a nehezebben kezelhető társakkal is szót ért, ő biztosítja a jó munkamorált.
8. Megvalósító: tervez, figyel a részletekre, de nem veszik el bennük. Kemény munkát végez és bele sem fog olyasmibe, amit előrelát, hogy nem tud elvégezni.

A 8 szerepet gyakran egészítik egy kilencedikkel. Ez a Specialista szerepe, aki az adott terület szakértője, így a munka sikeréhez elengedhetetlen a jelenléte.

A heterogenitás többnyire javítja a csapat teljesítőképességét, mert a homogén csapatok túlzott elégedettségre, egyetértésre hajlamosak, ami nem visz előre. Másrészről a csapat összetételében a kiegyensúlyozott csapatszerepek-eloszlás is nagyon fontos, mert ha túl sok ember játssza ugyanazt a szerepet, az egy oldalon feszültséget hoz, más részről viszont hiány helyzetet teremt.

A Szuperhősünk tehát (legyen ő harcos Serkentő vagy kreatív Palánta) nem fog olyan jól boldogulni egyedül, sem a többi szuperhőssel karöltve (Apolló-csoport), mint egy jó baráttal (Csapatjátékos vagy például Forrásfeltáró) karöltve.

Ha csapatban dolgozunk, mozgunk, akkor látnunk kell, hogy kinek-milyen szerep a testhezálló, és annak megfelelő feladatokkal, kéréssekkel, kommunikációval ellátnunk. Ha hiányzik egy szerep betöltője/ egy szerepet túl sokan töltenek be, akkor el kell gondolkoznunk, vajon nekünk mi a másodlagos szerepünk? Mert biztosan van más is, amiben kipróbálnánk magunkat, miért ne lehetne ezt az énünket fejleszteni?

 

Módosítás dátuma: 2015. Június 11. Csütörtök, 07:35