Diadalszekér

article separator bal gomb csapatepites További KÜLTÉRI csapatépítő ötletek  | További BELTÉRI csapatépítő ötletek jobb gomb csapatepites
article separator

diadalszeker 1Napjainkban a környezetünk megóvására nagyon nagy hangsúlyt fektetünk. Az egyik legkézenfekvőbb és legegyszerűbb módja az újrahasznosítás, melynek célja a Föld erőforrásainak kímélése, például, hogy kevesebb fát kelljen kivágni papírgyártás céljára, vagy kevesebb vasércet kibányászni acélgyártásra (pl. autógyártáshoz). Emellett fontos cél, hogy a természetbe kerülő hulladék mennyisége is nagymértékben csökkenjen.
Illyés Gyula szerint „egy-egy országnak a jó haladása olyan, mint a római szekéré. Két kereke van, az egyik a közéleti és a politikai, a másik a szellemi élet. Akkor jó, ha az együttműködik.”

Programunk során a csoportok egymással vetélkedve, a római kort felidézve próbálhatják ki képességeiket, ahol a közös együttműködés és a kreativitás a megoldás esdiadalszeker 2zköze. A résztvevők saját kreatív elképzeléseik szerint építhetik meg diadalszekerüket, hogy versenybe szállhassanak a többi rivális csapattal, és átéljék azt  amit a győzelmes Insperator érezhetett.

Programunkban érintett készségek:
-    csoporton belüli együttműködés
-    ügyesség
-    fantázia
-    kreativitás
-    versengés

Program lebonyolítása:
Programvezetőnk rövid bevezetőt tart a római harckocsik ismeretéről, majd megalakítja a római vezérek 4 - 7 fős csoportdiadalszeker 3jait. Minden csoport azonos feladatot kap: kétkerekű lovas harci szekeret kell építeniük, az adott anyagokból, amelyet „éles bevetés” alkalmával próbára kell tenni. Minden csapat kap irányadó tervrajzot a szekerekről, alapanyagokat és eszközöket. (újrahasznosított kartonpapírok és kartonmerevítők, papírdudák, kötelek, madzagok, szerszámok, stb.)

A csoportok egymástól függetlenül dolgoznak, megtervezik és kivitelezik a saját szekerüket, a dekorációt és az egyedi, római jellegű pajzsot, illetve jelmezt. A kivitelezési faladatokat szétosztják csoporton belül, majd ezt követően „műhelyükben” az adott időn belül elkészítik.

Harci szekér kritériumok
-    A szekér legalább egy vezért tudjon szállítani.
-    Legalább két játékosnak, ló szerepében kell húzni a szekeret.
-    A vezérnek római birodalmi ruházatot kell viselnie: sisak, pajzs, palást, kard.
-    A harci szekér megjelenése tükrözze a képviselni kívánt római vezérsereget.
-    Lovas küldetések: gyorsasági út teljesítése, pajzsgyűjtés.

diadalszeker 4Küldetés
Miután a csapatok elkészítették a harci szekerüket kiválasztják hadvezérüket, aki teljes harci díszben (általuk elkészített jelmezében) a lovait hajtva, megteszi tiszteletkörét a helyi Colosseumban
A csapatok egymásnak 3 percben bemutatják harci szekerük előnyeit, illetve feltárják gyártási technikájuk gondolatait.
Végső összecsapás: minden csapat helyet foglal az általunk kijelölt colosseumi pályán, majd elkezdődik a verseny.

Eredmények
-    Minden csapat több díjért küzd:
-    a legmasszívabb szekér
-    leggyorsabb fogat
-    legszebb megjelenés
-    legrosszabb szekér
-    legtöbb funkciós szekér

A program időtartama: 1,5-2 óra
Javasolt résztvevői létszám:  15-100 főig

Bővebb felvilágosításért forduljon bizalommal értékesítési kollégáinkhoz! Tel.: 76/356-555, mobil: 30/9559 056, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .