HBDI tréningek és workshopok

HBDI tréningek és workshopok
(Herrmann Brain Dominance Instrument)

Picture1

Feltette már valaha a kérdést: “Hogyan lehet valaki oly okos, és oly ostoba is egyszerre”? Mindenki ismer olyan embert, aki nagyon tehetséges és okos egy adott területen, ám teljesen használhatatlan valamely más, pofonegyszerű dologban. Mondta már egy feladat vagy projekt végén, hogy „miért is nem gondoltunk erre”? Vagy éppen gondolta valaha azt, hogy „ezzel az emberrel egyszerűen nem értek szót”? Miért van ez így? Agykutatások bizonyították, hogy minden ember egy meghatározott gondolkodási mintázattal (preferenciával) bír, amely meghatározza az információk befogadásának és feldolgozásának módját.

Koncepció
1976-ban a kreativitás forrása, az emberi agy tanulmányozása során NED HERRMANN bizonyította, hogy agyunk alapvetően 4 különbőző , egymástól jól elhatárolható területre osztható. A 4 terület 4 különféle gondolkodásmódot (beállítottság) igazolt, melyet Herrmann “Herrmann Whole Brain® Thinking System”-nek (azaz Herrmann féle Teljes Agyi Gondolkodási Rendszernek) nevezett el. 1979-ben számos elvégzett vizsgálat és megannyi igazolt kutatási adat alátámasztásával Herrmann megalkotta azt az önértékelési modelt, melyet az egyénen  alkalmazva megállapítható, hogy 4 terület milyen dominancia alapján működik.

Az egyén saját, valamint mások gondolkodási mintázatának tudatos ismeretét, valamint annak képességét, hogy a preferált mintázattól eltérően tudjon gondolkodni, Teljes Agyi Gondolkodásnak (Whole Brain Thinking®) nevezzük. Ez a gondolkodási képesség elősegíti a munkateljesítmény és a kommunikáció (a meghallgatás és a megvitatás) javítását, fejlesztését. Lehetővé teszi, hogy “halljuk” amit más mond, és szóljunk hozzá akkor is, ha a másik “más nyelvet beszél”.

A HBDI Eszköz használatával mind egyéni (egyéni önismereti és személyes hatékonyság fejlesztő konzultációk), mind pedig csoport szinten (workshopok, tréningek) tudjuk fejleszteni a  Teljes Agyi Gondolkodást (Whole Brain Thinking®), amely így komoly segítséget nyújt a döntéshozatal, a problémamegoldás, a csapatteljesítmény, valamint a kommunikáció fejlesztésében.

Bővebb információ a programról lsd. még HBDI tréning angol nyelvű anyag. (Letöltés itt >>>)

Választható HBDI™ tréningek, workshopok és modulok:

1. HBDI™   1 napos workshop:
Tartalma:
- HBDI tesztek csoportos kiértékelése
- Csoportprofil és az egyes profiltípusok megismerése
- Nem tartalmazza az egyéni profilok részletes kielemzését
Időkeret: 4 x 90 perc
Létszám: 4 – 12 fő

2. HBDI™ 2 in 1 - 2 napos workshop és tréning:
Tartalma:
- Angol nyelvű tesztek egyéni és csoportprofil elemzése
- Az együttműködést segítő működési útvonalak felrajzolása
- A Teljes agykapacitás növelése a csoporthatékonyság érdekében
- A tréning speciális gyakorlatokkal dolgozik, amely a 4 agyterület aktivitásának megfelelő egyensúlyára törekszik
- Nem személyiségfejlesztésről és nem kompetenciafejlesztésről, hanem saját lehetőségeink reális kiterjesztéséről szól.
Időkeret: 8 x 90 perc
Létszám: 4 – 8 fő

3. HBDI™  Leadership modul: (Vezetői tréningekbe ágyazott ½ napos modul)
Tartalma:
- Modell megismerése, megértése
- Vezetői alkalmazás lehetőségei
- Egyéni profilok értelmezése.
Időkeret: 2 x 90 perc
Létszám: 6 – 12 fő

4. HBDI™  Leadership tréning 2-3 napos vezetői kompetenciafejlesztő tréning
Tartalma:
-A tréning teljes folyamata a különböző gondolkodási mintázatú emberek motiválásáról, vezetéséről és csoportban való hatékony együttműködéséről, a különbözőségekből eredő konfliktusok megértéséről és kezelési stratégiáiról szól.
-A tréning az önismereti modulon túl már technikákat, segítséget nyújt az egyének lehetőségeinek kibontakoztatására, valamint a csapatban való szerepek megfelelő kiosztására
-Amennyiben felsővezetői csapat vesz részt a programon, + modulként beemelhető a résztvevői csoportprofil kiértékelése, elemzése és saját együttműködésük javítását tartalmazó + 1 napos modul is.
Időkeret: 4 x 90 perc
Létszám: 6 – 12 fő

A HBDI Tréning választható magyar és angol nyelvű tréningvezetéssel. A tesztek kizárólag angol nyelven elérhetők. Az ár az Áfát nem tartalmazza. A vezetői HBDI Leadership modul bármilyen vezetőképző programba beilleszthető (motiváció, stílusok, kommunikáció, stb). A feltüntetett ár a normál tréning díjazásán felül értendő.

Árajánlatért és bővebb felvilágosításért forduljon bizalommal értékesítési kollégáinkhoz! Tel.: 76/356-555, mobil: 30/9559 056, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .
(tréning ajánlat, hbdi tréning, hbdi workshop, hbdi)