Planet Mission

article separator bal gomb csapatepites További KÜLTÉRI csapatépítő ötletek  | További BELTÉRI csapatépítő ötletek jobb gomb csapatepites
article separator

planet mission 1Planet Mission üzenete:  Ha két ember egyazon véleményen van, a sárga földet is arannyá változtathatják. A jó kommunikáció és a felelősségtudatosság célba vissz!

A program összeállításunk célja:
A vidám gyakorlatokon, játékokon és csapatépítő feladatokon keresztül jobban megismerik egymást a résztvevők, felismerik egymás értékeit. A játékos csapatépítésünk alapvető feladata, hogy bátorítsunk mindenkit a céljai elérésében, és örömet okozzunk az oda vezető úton. A kollegák csapatként dolgozzanak úgy, hogy kellő figyelmet fordítanak a saját és a csapattársaik biztonságára és előrébb jutására. A program során a résztvevők adnak és fogadnak egymástól visszaigazolásokat, ami javítja a jövőbeni teljesítményüket. Ezekkel a programokkal fejlesszük a bizalmat, a kommunikációt, a szellemi és a fizikai készségeket.

A csapatépítő program négy szakaszból tevődik össze:
1.  Program kezdése: cél és a történet ismertetése, csapatbeosztás
2. Feladatállomások teljesítése
3. Közös építmény összeállításaplanet mission 2
4. Zárás, eredmények ismertetése.

Program kezdése, a történet:
Új kutatások szerint ismeretlennek hitt bolygón (planet) rátaláltak a legújabb energiaforrásra. A Egyre drágább energia felhasználás korában az nyeri el a föld leggazdagabb címét, aki a leghamarabb jut el a bolygóra, hogy meghódítsa és kiaknázza az új forrásokat…

Expedíció:
Megbízott Űrhajósok (játékvezetők személyében) magukkal viszik a csapatot, hogy kiépítsék a bolygó első erőművét. Feladatok végcélja egy óriás futurisztikus űrhajó  megépítése a játékállomásokon keresztül.  

Program menete:
Minden csapat egy „űrhajós” játékvezetőt kap. A csapatoknak egy közös űrhajó részegységeit kell beszereznie, valamint összeállítania munkafeladatokon keresztül. A futurisztikus öltözetű játékvezetők csapataikat elkísérik az állomásokra. A csapatok körszínpad elve szerint mozognak, azonos időben. Így a minden csapat az összes állomást végigjárja, ezáltal résztvevőknek alkalma nyílik minden élményét adó programot kipróbálni. Az egyes feladatállomások elvégzése után a résztvevők eszközöket és alapagyagokat kapnak a végcél megépítéséhez.

Feladatállomások

Dark Leaders
 – irányítás, felelősségvállalás, kommunikációplanet mission 3

*Amikor nem látunk semmit * amikor ismeretlen helyen vagyunk * amikor küldetést jól kell kezelni * amikor a másikon múlik, hogy kijutunk-e * Mi a megoldás?

A vezetők lesznek az irányítótorony koordinátorai. A csoportokból alkotjuk meg az asztronauták seregét. A résztvevők egy „űrkalandon” vesznek részt. A játék során, a bolygó legsötétebb és nem napos oldalán elvesztek. A vezetőknek az eltűnt asztronautáknak ki kell vezetnie a sötét oldalról…
Könnyed, minimális fizikai megterhelés igénylő bizalmi és felelősségkezelési feladat. A program legfontosabb eszköze a jó kommunikáció, ahol minden szónak következménye van.

Érintett készségek:
Kommunikáció, felelősségtudatosság, együttműködés, bizalom, odafigyelés a másikra

Lézermező – kommunikáció és irányításplanet mission 4
Térben, több irányban és különböző magasságban kifeszített lézersugarak között kell a csapatnak együttesen áthaladni úgy, hogy belső területen elhelyezett eszközöket adott időn belül kijuttassák. A lézersugarakat csak a kívül elhelyezkedő megfigyelők látják. Ők fogják irányítani csapattársaikat.

A program során igénybe vett készségek:
időkontrol, csapatmunka, irányítás, ügyesség, humorérzék, jó kommunikáció.

Űrállomás építés - kommunikáció és irányítás
A feladat során igénybe vett készségek: jó kommunikáció, együttműködés, irányítás, ügyesség.
Csapatot kettéosztva az egyik fele lesz az építők, a másik az instruktorok. A csapat egyik fele látja csak az űrállomás terveit. A másik csapat csak hallja a terveket és az információk alapján épít. Így az elhangzó instrukciók alapján kell az űrállomást létrehoznia az építőknek úgy, hogy minél kevesebb eltérés legyen a modelltől.

Éjjeli üzemanyag szállítás - kommunikáció és irányítás
Csapaton belül több szállító csoportot alakítunk. A csoport tagjainak több telihordót (tankot) kell együttes erővel elszállítani egy azonos célpontra. Minden csoportot egy fő játékos irányít (csak ő lát).

A feladat során igénybe vett készségek: jó kommunikáció, együttműködés, bizalom, kapcsolati kontaktus, irányítás, ügyesség,planet mission 5 felelősség tudat.

Robotok - felelősség tudat, irányítás
Célok:
A csapat tagjai három – négy fős csoportokat alkotnak, háromból két személy robot, harmadik pedig műszerész. A robotok szögletes mozdulattal járnak, és csak egyenesen tudnak haladni. Csak a műszerész tudja megváltoztatni a haladásuk irányát. A műszerészek robotjaikat különböző irányból irányítják, azért, hogy az akadályokkal teli terepen eljussanak a különböző feladatokhoz. A robotok feladata, hogy konzekvensen előrehaladva, egyenletes sebességgel lépkedve a célokhoz eljusson. Ha akadályba ütközik, akkor csipog és helyben jár. A műszerész feladata, hogy robotjait folyamatosan jó irányba állítsa, valamint az elért célfeladatokat megoldja.

A feladat során igénybe vett készségek: Figyelem készségének növelése, felelősség tudat, irányítás, együttműködés, bizalom, humorérzék, kapcsolati kontaktus, aktivitás erősítése, ügyesség.

Vízszállítás:

A csapatnak összehangolt együttműködéssel kell megoldania az adott területen lévő víz elszállítását. Fontos a feladatban, hogy a csoport a csövek összeállíta során minimális veszteséget érjenek el.

planet mission 6Közös építmény, az űrhajó összeállítása
Az állomások végigjárása után minden csapat a saját részegységéhez szükséges eszközökkel és anyagokkal gazdagodik.  A csapatoknak meghatározott idő alatt össze kell állítania az építmény részegységeit. Miután minden csapat részegységét elkészítette, azok összeállításával felépül a végső küldetés.

Zárás, eredmények ismertetése.

Tréning várható időtartalma: 3 óra
Javasolt résztvevői létszám:  15-100 főig

Bővebb felvilágosításért forduljon bizalommal értékesítési kollégáinkhoz! Tel.: 76/356-555, mobil: 30/9559 056, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .